Key Account

Regnskapsgründer ansatte 73-åring

«I min bransje går det på lang livserfaring og et fag du har lært,» sier byrågründer Carsten Stryhn, som nettopp ansatte en regnskapsfører på 73.

Berit Solli

Carsten Stryhn

Gründer av regnskapsbyrået Key Account ansetter eldre regnskapsførere som tar med seg egen portefølje. (Foto: Caroline Roka)

Regnskapsbyrået Key Account AS på Skullerud i Oslo har nå ansatt en mann på 73 år. Etter fylte 70 år jobbet han en stund i et annet selskap, men er nå blitt rekruttert inn til nyetablerte Key Account.

«Han vil være sikker på at sine kunder blir godt ivaretatt i fremtiden. Jeg fikk høre om ham, og han sier at han har kunder nok til å jobbe 40 prosent. Kanskje jobber han ikke like fort, men han kan jo fortsatt faget. Så det vil han noen år til. Så setter vi etter hvert andre medarbeidere på disse kundene,» sier Stryhn.

Trenger autorisasjon

Han påpeker at faget er regnskapsloven og bokføring, og det endrer seg ikke fra år til år. Det som endrer seg, er krav til rapportering osv.

Stryhn kobler til seg eldre regnskapsførere som kommer til ham med sin egen etablerte kundeportefølje. Så gjør senioren fortsatt jobben med å føre regnskapet, men det siste «stempelet» på regnskapet må en som fortsatt har autorisasjon komme med.

Serviceyrke

«Vi driver service-virksomhet og tar vare på kundene. På det er noen gamle regnskapsførere bedre enn de unge. Jeg opplever at den eldre generasjon er mer opptatt av et godt kundeforhold enn av å tjene penger på kunden,» sier Sthryn. Han mener at yngre regnskapsførere er mer opptatt av å få ny omsetning og nye kunder. «Jeg vokser min omsetning ved å ta inn eldre regnskapsføreres portefølje,» avslører Stryhn.

Han opplever at det er mange som ikke kan eller vil jobbe full tid, men som gjerne vil jobbe for eksempel en halv dag ute hos et firma. «Hvis de har lyst til å betjene to kunder, kan det ikke bli galt. Vi må være åpne for det,» sier Stryhn.

Har du tips til andre ledere?

«Alt handler om lønnsomhet, ingen vil ansette noen som ikke er lønnsom. Så det er et spørsmål om å finne ut hva de eldre ønsker å jobbe med, hva de har kapasitet til, og så finne lønnsnivået. Men det er jo en forutsetning at de kan levere, og det kan de fleste selv om de er i sekstiårene. Det er mange spreke og oppegående eldre mennesker,» sier Stryhn.

Les om: Leder som rekrutterer, Bruk ikke alderen mot noen

Les flere intervjuer med ledere som har ansatt en senior her.

Vi har en etterlysning: Har du ansatt en over 55?