Etterlysning

Har du ansatt en over 55?

Senter for seniorpolitikk vil gjerne intervjue ledere og andre med rekrutteringserfaring som kan fortelle om positive erfaringer med å rekruttere eldre arbeidstakere.

Berit Solli

Gartner

Har du rekuttertert en eldre arbeidstaker? (Foto: iStock)

Mange eldre arbeidstakere opplever utfordringer når de søker ny jobb (forskningsrapport). Vi vil derfor dele erfaringer med å rekruttere eldre arbeidstakere.

«Vi vet at eldre arbeidstakere kan være en stor ressurs for arbeidsplassene. Mange har lang erfaring og verdifull kunnskap som kan bidra til økt produktivitet og trivsel på jobben. Vi ønsker å høre fra ledere som har rekruttert folk over 55 år,» sier kommunikasjonsrådgiver Berit Solli.

Gode eksempler

Senter for seniorpolitikk presenterer jevnlig historier der ledelsen, fagforeningen og de ansatte er fornøyde med en virksomhets strategi for å holde på seniorene sine. Seniorpolitikk.no har også intervjuet ti seniorer som fikk ny jobb etter 55 år. Nå søker vi altså etter ledere og HR-folk som har rekruttert ansatte over 55 år.

Berit-Solli
Kommunikasjonsrådgiver Berit Solli. (Foto: Sverre Chr Jarild)

Hvilken kompetanse så du etter? Hvordan klarte kandidaten å vise frem sin kompetanse? Møtte du fordommer om eldre, enten i deg selv eller hos andre? Hvordan har rekrutteringen påvirket arbeidsmiljøet og produktiviteten på arbeidsplassen? Erfaringene kan være fra alle typer bransjer og stillinger.

«Vi ønsker å vise frem gode eksempler, og håper at våre lesere vil få inspirasjon og motivasjon til å rekruttere eldre arbeidstakere selv,» sier Solli.

Seniorpolitikk.no oppfordrer derfor alle ledere og HR-folk som har positive erfaringer med å ansette eldre arbeidstakere til å kontakte oss på e-post: ssp@lengrearbeidsliv.no. Vi vil publisere intervjuer med utvalgte ledere på vår nettside.

Ta gjerne kontakt via vårt skjema her:    Les en historie her: Har ansatt 16 over 55 den siste tiden