NAVs podkast

Seniorkraften med Solberg og Bugge hos Holtes Halve

NAV-direktør Hans Christian Holte har startet podkast. Den nyeste episoden handler om seniorpolitikk. Han intervjuer forsker Anne Grethe Solberg og journalist og forfatter Mette Bugge.

Berit Solli

Holtes halve

NAV-direktør Hans Christian Holte har podkast om tema som angår arbeidslivet. Denne gangen om seniorpolitikk.

Noen drømmer om å gå av med pensjon, mens andre ikke vil slutte selv når de har fylt 70. Norge trenger arbeidskraft og det viktig at flere står lengre i jobb. Er alder en hindring, og hva kan vi gjøre for å sikre at de som vil og kan jobbe får mulighet til det?

Hør podkasten her.

Seniorprofil

Mette Bugge (71) ble i 2016 tildelt prisen Årets seniorprofil. Da hun fylte 70, måtte hun slutte i jobben som sportsjournalist i Aftenposten. Før hun sluttet skrev hun boken Senior – Veien til et langt og lykkelig arbeidsliv. Nå jobber hun for fullt som frilanser.

Å søke jobb etter 55

Anne Grethe Solberg er sosiolog og har nylig forsket på hvordan eldre opplever jobbsøkerprosessen (finn rapporten her). Hun har også skrevet bøker. I 2015 kom hun med boken Et helt menneske i en halv kropp, der hun snakker om mestring og viljestyrke. Om hvordan hun, etter at hun ble skutt av sin fraseparerte ektemann, klarte å komme seg på bena igjen.

Les mer om Mette Bugge her: Sportsjournalist om et langt lykkelig arbeidsliv

Les mer om Anne Grethe Solberg her: Hardt arbeid å få ny jobb etter 55

Les mer her: Holte og Holden skriver i VG og Aftenposten