Seniorer i ny jobb

Kjetil måtte tenke nytt

Etter tretti år som leder i varehandel og en konkurs, måtte Kjetil (60) ut av komfortsonen. "Du må tørre å være ærlig om at du er uten jobb," sier han.

Berit Solli

Kjetil-Jensen

Kjetil Jensen gikk fra ledelse til rekrutteringsbransjen.

Fakta

Kjetils råd til jobbsøkere:
– Tenk gjennom totalkompetansen din. Tittelen din forteller ingenting.
– Du må vise deg frem, verden må bli kjent med at du er ute etter jobb.
– Tør å satse nytt, det finnes flere veier å gå
– Du kan måtte akseptere å gå ned i lønn, og kanskje få mindre ansvar

Kjetil hadde gjort karriere i dagligvare og salgsledelse. Han var 57 år da virksomheten han ledet gikk konkurs i 2018.

«Jeg fikk et kurstilbud gjennom NAV for folk med høy utdannelse og/eller ledende stilling (Syslab). Det var veien min til rekrutteringsbransjen. Situasjonen tvang meg til å tenke nytt. Jeg innså at jeg etter tretti år som leder er blitt god til å se hva folk egentlig kan,» sier Kjetil.

Han har utviklet salgsapparater og omorganisert store organisasjoner. Men uten en eneste formell utdannelse oppdaget Kjetil at han ikke hadde særlig sjanse for å få ny jobb i en bransje som krever stadig mer spesialisering.

«Hvis du har jobbet deg opp i dagligvare og ellers har søndagsskolen, så blir du bare vomfyll i søknadsbunker,» sier han.

Senter for seniorpolitikk har en ny intervjuserie med seniorer som har fått ny jobb. Kjetil er tredje ut. Les flere intervjuer her.

Den tunge veien til nav

«Jeg tok to måneder der jeg ikke gjorde noe i forhold til jobbsøk, og følte at det ikke var noe stress. Så begynte jeg å søke jobber og å bygge nettverket mitt opp igjen. Jeg fikk beskjed om at jeg måtte gå gjennom NAV. Det føltes ikke noe ålreit å gå på NAV. Det var en bøyg å komme over. Men det ble en bra tone, og jeg fikk nødvendig hjelp,» sier Kjetil.

Han jobbet systematisk med å bygge nettverk og forberede søknad/CV for å komme til intervju. I samtaler med sin veileder fant han ut at han kunne bli veileder, han, også. Først ble han leid inn, nå er han fast ansatt i AS3.  

«Jeg er litt foran i skoa, så jeg har ikke gått og gjemt meg. Hvis du er redd for å fortelle verden at du er jobbsøker, blir du sittende mye alene. Du må tørre å være ærlig om at du er uten jobb og er interessert i jobb,» sier Kjetil.

Din erfaring med jobbsøk

Å bytte jobb kan for noen være en glede, for andre kan det være traumatisk å stå uten inntekt. Nettopp derfor vil vi gjerne komme i kontakt med deg som har fått ny jobb. Send oss din historie her!

Vi søker folk over 55 år som kan fortelle sin historie til inspirasjon og glede for flere:

  • Har du noen tips til andre?
  • Tok du utdannelse?
  • Byttet du fagfelt?
  • Fortell!

Send mail til vår kommunikasjonsrådgiver Berit Solli (bs@lengrearbeidsliv.no) eller fyll ut skjema under: