Kontinuerlig læring

Du må pusse på stjerna di!

"Grunnen til at det kan være vanskelig å få ny jobb i voksen alder er at man ikke har fulgt med og ikke fylt på med utdannelse," sier Gerd Ljunggren (62).

Berit Solli

Gerd-Ljungren

Gerd Ljunggren (62) har alltid studert ved siden av lederjobber. «Hver og en av oss må pådra oss mer kunnskap,» sier hun.

Fakta

Gerds tips til andre seniorer:
– Du må holde deg oppdatert på hva som skjer
– Du må oppdatere deg på mange områder
– Ta moduler på nett
– Puss på stjerna di!

«Det blir jo mange samtaler med medarbeidere når du har vært HR-leder i 25 år. Min erfaring er at skal du trives og lykkes, må du selv investere i egen fremtid gjennom hele arbeidslivet,» sier Gerd.

For to år siden forlot hun HR og fikk ny jobb, som leder for If Sikkerhetssenter på Ringvoll nær Moss. Sikkerhetssenteret holder kurs og øvelser innen brannvern, brannforebyggende arbeid, industrivern, varme arbeider og førstehjelp.

To kvelder i uken

Gerd begynte å jobbe da hun var 16 år og å studere da hun var 27. Hun studerte to kvelder i uken og ble ferdig med master i ledelse på BI da hun var 50 i 2009. Så ble det en ny master i risikostyring og sikkerhetsledelse fra Universitetet i Stavanger i 2018.

«Jeg brukte lang tid, for jeg fikk jo barn og familie, og har jobbet fullt hele tiden,» sier hun.

Senter for seniorpolitikk intervjuer seniorer som har fått ny jobb. Se flere intervjuer her.

«Jeg liker å tenke at jeg kan det jeg gjør, og jeg har tatt til meg læring hele tiden. Man kan nok si at jeg har hatt studier som hobby. Dessuten treffer du jo så fine folk, som kan så mye, når du studerer,» sier Gerd. Hun konstaterer at hvis du stopper opp, så går verden fra deg.

Alle må holde seg oppe

«Jeg har hørt mye fra medarbeidere at de ikke får jobb fordi de har passert 50. Men sannheten er at du ikke har pussa på stjerna di på 28 år. Arbeidslivet forandrer seg, og hver og en av oss må pådra oss mer kunnskap. Alle må holde seg oppe med hva som skjer, innen så mange områder. Du må følge med på data, og på de store trekkene i bransjen og i fagområdet ditt,» sier hun.

Gerd slår fast at kurs og studier er veldig tilrettelagt og lett tilgjengelig på nett. Man kan ta moduler på kvelden og på dagen. «Men du kommer ikke noe sted uten egeninnsats,» sier Gerd.