IA-avtalen

Er det rom for seniorpolitikk i den nye IA-avtalen?

Fagsjef Roger Moen blogger i dag hos NAV om ny IA-avtale som ble inngått i desember. Målet med den nye IA-avtalen er å legge til rette for at så mange som mulig kan arbeide så mye som mulig, så lenge som mulig.

Berit Solli

Roger Moen

Roger Moen

Les bloggposten i sin helhet her.

Roger Moen skriver blant annet:

«Vi har registrert ulike tolkninger av hvilken plass seniorperspektivet skal ha i den nye IA-avtalen etter at tidligere delmål 3 gikk over i historien. Senter for seniorpolitikk har avventet hva avtalepartene mener og ønsker med de nevnte målformuleringer. Nå er både Arbeids- og sosialdepartementet og partene i arbeidslivet klare i sitt budskap. Slik har f.eks. departementet uttrykt sine forventninger i sitt tildelingsbrev:

«Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv, «Et arbeidsliv med plass for alle», 1. januar 2019 – 31. desember 2022 har som mål å legge til rette for at så mange som mulig kan arbeide så mye som mulig, så lenge som mulig. I dette ligger det også viktige seniorpolitiske perspektiver for å forebygge frafall eller tidlig pensjonering og gjøre det mer attraktivt for seniorer å fortsette i arbeid.

SSP skal bidra med kunnskap og kompetanseutvikling når det gjelder et inkluderende arbeidsliv for seniorer og å bidra til å utvikle et inkluderende og godt arbeidsmiljø i virksomhetene».

Les hele teksten her.