Kunngjøring nytt FoU-prosjekt

Aldersbevisst ledelse og planlegging for gode senkarrierer i kommunal sektor

«Vi har et veldig spennende prosjekt som vi nå lyser ut,» sier direktør Kari Østerud.

Roger Moen

Nytt forskningsprosjekt

Kunnskapssenter for lengre arbeidsliv har utlyst en ny konkurranse om forskning om hvordan kommunene kan beholde eldre arbeidstakere. (iStock)

Prosjektet innebærer et gjensidig, involverende samarbeid mellom forskere og utvalgte enheter i 1-2 samfunnsbedrifter og 1-2 kommuner. Prosjektet er i samarbeid med Samfunnsbedriftene og KS.

«Dette er nybrottsarbeid som skal lede til skreddersydde løsninger for at flere vil fortsette lenger i arbeid», sier Østerud.

Målet er å stimulere til engasjement og et reelt samarbeid om å utvikle og prøve ut skreddersydde løsninger. Prosjektet tar sikte på å utforske, beskrive og evaluere virkningen av en deltakende intervensjon på arbeidsplassen med sikte på å utvikle gode senkarrierer.

Utvikle mer målrettede tiltak

Generelt er det slik at arbeidslivet framover vil mangle kvalifisert arbeidskraft og kompetanse, og behovet for å tenke nytt for å få flere til å kunne jobbe lenger er til stede i alle sektorer.

Vi ønsker med dette prosjektet å innhente ny kunnskap om hvordan deltakende forskning, der involvering, medvirkning og gjensidighet i prosessen står sentralt, kan bidra til å tenke nytt ute i den enkelte enhet.

Med en god forankring i toppledelsen og ved å involvere aktuelle linjeledere, HR, tillitsvalgte, verneombud og seniorene selv, er intensjonen å utvikle mer målrettede tiltak som kan sikre økt kunnskap, bevissthet og engasjement i hele organisasjonen.

KS vil velge ut aktuelle kommuner, Samfunnsbedriftene velger sine bedrifter. De aktuelle enhetene som skal delta i utviklingsprosessen avklares endelig i samarbeid med forskningsmiljøet som blir tildelt prosjektet. Prosjektperioden er fra 15. november 2024 til 15. oktober 2026.

Kunngjøringen i sin helhet er tilgjengelig på innkjøpsportalen til Mercell Norge og på Doffin.

Se mer om Mercell her eller finn utlysningen på Doffin her.

Frist for å levere tilbud er 14. oktober.

«Dette er nybrottsarbeid som skal lede til skreddersydde løsninger for at flere vil fortsette lenger i arbeid,» sier direktør Kari Østerud.