
Kristiania og Kunnskapssenter for lengre arbeidsliv arrangerte frokostmøte med fremleggelse av en ny rapport med litteraturstudie om generasjoner. Arrangementet hadde rimelig fullt auditorium, og over 200 deltakere på streaming.
“Jeg har fått høre at jeg er halvveis i arbeidslivet. Vi ser allerede konturene av et arbeidsliv der noen vil ønske å jobbe til 75 eller til og med 80. Vi er på vei inn i det forskerne kaller et multigenerasjons arbeidsliv,” åpnet rektor på Kristiania, Trine Johansen Meza.
“Utfordringene ligger ikke i forskjellene, men i hvordan vi legger til rette for at de ulike generasjonene kan jobbe sammen. Med flere generasjoner blir livslang læring virkelig en realitet,” fremhevet rektoren.
Noen tenker at mennesker i ulike generasjoner er fundamentalt forskjellige. Men forskning viser at vi faktisk deler mange av de samme verdiene. Alle ønsker vi meningsfulle arbeidsoppgaver, tilhørighet og en arbeidshverdag som gir oss rom til å utvikle oss.
Se mer om programmet for frokostmøtet her.

Litteraturstudie
Les vårt intervju med forsker Andreas N. Thon her om forskningsrapporten her.
«Selv om det demografiske skiftet har stått på agendaen lenge, har diskusjonen mest handlet om hvordan det treffer samfunnet, helsevesenet og at vi vil få mange pensjonister. Diskusjonen har i mindre grad handlet om arbeidsliv og ledelse,» sier Thon.
Finn rapporten her.
Debatt mellom Trettebergstuen og Kaltenborn
Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen (Ap) og adm dir i NHO Service og Handel Anne-Cecilie Kaltenborn gikk i debatt etter forskernes fremleggelse.
