Bare digitale plasser igjen 11. sept

En glede eller forbannelse å jobbe?

«Jeg gleder meg til å høre åtte ledere som ikke pleier å snakke om eldre arbeidstakere, sine tanker om lengre arbeidsliv,» sier direktør Kari Østerud ved Kunnskapssenter for lengre arbeidsliv.

Berit Solli

Kari-Østerud

Direktør Kari Østerud ved Senter for seniorpolitikk. (Foto: Sverre Chr Jarild)

Er lengre arbeidsliv en forbannelse eller en velsignelse?

Det er spørsmålet som viktige ledere og eksperter på arbeidslivet får sju minutter hver på scenen til å kåsere over den 11. september.

«Vi vil løfte det å jobbe lenger høyere på agendaen hos flere. Samtidig markerer vi vårt nye navn og profil,» sier Østerud.

Se mer om programmet og meld deg på her!

Sterkt lag

De åtte innlederne er statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet Per Olav Skurdal Hopsø, leder i Tankesmien Agenda Trygve Svenson, administrerende direktør i arbeidsgiverforeningen Spekter Anne-Kari Bratten, NAV-direktør Hans Christian Holte, forsker ved AFI/OsloMet Hans Christoffer Aaagaard Terjesen, administrerende direktør i hovedorganisasjonen Virke Bernt G. Apeland, daglig leder i HR Norge Even Bolstad, CEO i rekrutteringsselskapet Hammer & Hanborg Trine Larsen og stortingsrepresentant Henrik Asheim (H).

«Vi vil få høre hvordan de som påvirker fremtidens arbeidsliv tenker om forlengede yrkesliv. Noen av kåsørene har i hvert fall ikke jeg hørt snakke om dette viktige temaet før,» sier Østerud.

Hun minner om at mens andelen yrkesaktive synker, forsvinner fortsatt mange seniorer tidlig ut av arbeidslivet. «Skal vi klare å finansiere framtidens velferd, er yrkesaktive seniorer en del av løsningen. Vi trenger erfaring i arbeidslivet, for den enkelte, for virksomhetene og for samfunnet som helhet,» sier Østerud.

Med så mange taleføre innledere på scenen, blir det trangt i vekslingene og tett i stafetten den 11. september.

«Jeg har en favoritt som jeg tror blir morsomst å høre på. Men som vertskap kan jeg jo ikke avsløre hvem. Jeg bare gleder meg, og håper det kommer sterke meninger og blir en fin feiring,» sier Østerud.

Følger med fra hele landet

Senter for seniorpolitikk byttet navn til Kunnskapssenter for lengre arbeidsliv etter årsmøtevedtak i juni (les mer om hvorfor her). Kunnskapssenteret pleier å ha frokostseminar eller fagmøter på formiddagen. Denne gangen blir det imidlertid mer løssluppent, og Østerud har allerede fått tilbakemeldinger om at kl 15 passer for andre målgrupper enn vi pleier å nå.

 «Kulturhuset på Youngstorget er jo veldig proffe på arrangementer. Vi har vært på befaring i hovedrommet deres, og har plass til 100 mennesker på gruppebord. Vi ble overbooket på fysisk påmelding allerede i første mailutsendelse, så nå er det kun mulig å delta digitalt. Hundrevis har allerede meldt seg på digitalt fra hele landet for å følge med på skjerm, og det synes vi er utrolig stas,» sier Østerud.