13
AUG
2024
13. - 14. august 2024
Arendal sentrum
Gratis
Flere eldre i arbeid – hva må til for å lykkes?
Tirsdag kl 1730, hos Pensjonistforbundet
Pensjonsreformen slår fast at dagens og fremtidens yrkesaktive må jobbe stadig lenger. Dermed blir det enda viktigere at arbeidslivet er inkluderende og verdsetter eldre arbeidstakere. Må det bli slutt på lukrative sluttpakker for å kvitte seg med spreke 62-åringer? Hvordan gi eldre arbeidstakere samme muligheter og rettigheter som sine yngre kolleger? Hva må arbeidsgiverne gjøre – og hva må arbeidstakerne bidra med?
Dette er en stor endring, ikke minst når det gjelder holdninger. Hva må til for å lykkes?
Fra aldersgrenser til livsfaser: Veien til et inkluderende arbeidsmiljø
Onsdag kl 10, hos Storebrand
Ekstra feriedager og kortere arbeidsdager er for mange belønningen for å fortsatt stå i arbeid når du runder 60 år. Hvorfor er det slik at vi skal jobbe mindre fordi vi fyller rundt år?
La oss anerkjenne at mange er proppfulle av kompetanse og erfaring, samtidig som de mest tidkrevende omsorgsoppgavene i hjemmet kanskje er tilbakelagt.
En livsfasepolitikk med fleksible og mer tilpassede ordninger anerkjenner at medarbeidere går gjennom ulike stadier i livet og karrieren.
Ved å fokusere på livsfaser og livslang læring, kan organisasjoner skape et inkluderende arbeidsmiljø som tiltrekker talenter og beholder dem gjennom flere faser. På denne måten kan vi sikre en dynamisk kultur der medarbeiderne føler seg verdsatt og motivert, uavhengig av alder.
Hva skal til for å få seniorene til å stå (litt) lenger i jobb?
Onsdag kl 13 hos Velferdsforskningsinstituttet NOVA OsloMet
Å øke sysselsettingen blant eldre har blitt en stadig viktigere politisk målsetting de siste årene. Selv ett års utsettelse av yrkesavgangen vil gi en betydelig økonomisk samfunnsgevinst. Mye taler også for at det skulle være mulig å få seniorene til å stå (litt) lenger i jobb. Helsen har blitt bedre, ønsket avgangsalder har økt og insentivene i pensjonsreformen gjør det økonomisk lønnsomt å utsette yrkesavgangen, for å nevne noe. Likevel går utviklingen sakte. Er det fordi arbeidslivet egentlig ikke er så interessert i eldre arbeidskraft?
Vi vil her presentere funn fra forskning og diskutere hindringer og muligheter for økt sysselsetting i eldre år. Panelet vil bestå av representanter fra arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjoner, samt Senter for seniorpolitikk, som nettopp jobber for å synliggjøre den viktige ressursen som eldre arbeidstakere utgjør.
Kunnskapssenter for lengre arbeidsliv har deltatt på Arendalsuka hvert år, med egne debatter, stands, osv. Se for eksempel her.
Påmelding er ikke nødvendig, og alle arrangement er gratis. Se hvert arrangement for streaming.